NIEUWS
Blusgroep Wagenborgen

 

15-9-2017 Brand woonboerderij Hamrikkerweg Nieuw scheemda

Vanmiddag gingen onze pagers voor een brand bijgebouw (middelbrand). Op de kazerne kregen wij te horen dat het om een woonboerderij ging. Bij aankomst kregen wij aanwijzingen dat wij aan de zijkant van de boerderij moesten gaan staan om te blussen na enige tijd hebben wij alles in gepakt en zijn we naar een geboorde put gegaan om water te voeden aan brandweer Siddeburen en Scheemda. Rond een uurtje of tien zijn wij terug gegaan naar de kazerne.

foto's  Brand woonboerderij

12-7-2017 Samenwerkings Oefening Hellum

Vanavond hadden we samen met onze collega's van blusgroep Siddeburen geoefend bij loonbedrijf De Haan aan de Hoofdweg in Hellum, het was een zeer geslaagde oefening.

foto's: samenwerkings oefening

9-8-2017 Meetverzoek haven Delzijl

Vanmorgen werd onze meetploeg opgeroepen om uit te rukken naar de haven van Delfzijl, daar kregen ze de opdracht om te gaan meten dit ivm een lekkage aan een boot.

6-8-2017 Brand Kerklaan Nieuwolda

Vannacht rond 01:50 uur werden we opgeroepen om terplaatse te gaan naar de Kerklaan in Nieuwolda. Daar bleek een bult mee stro in brand te staan, deze hebben we weten te blussen met een straal lagedruk.

foto's: forse buitenbrand

18-7-2017 Brand Bouw container Kerkstraat

Vannacht rond 01:30 uur werden we opgeroepen voor een melding brand in een container aan de Kerkstraat in Wagenborgen. Bij aankomst stond er een bouwcontainer in brand, deze hebben we weten te blussen met een straal HD en schuim.

foto's: Brand Bouw container

17-7-2017 Brand wegvervoer Gereweg Nieuwolda

Vanavond rond kwart over 7 werden wij opgeroepen voor een melding brand wegvervoer aan de Gereweg in Nieuwolda. Daar bleek een auto in de brand te staan. Wij hebben de brand weten te blussen met schuim.

Foto's: Brand wegvervoer

7-7-2017 Paard te water Borgsweer

Vanmorgen kregen we rond half 11 een melding van een dier te water in Borgsweer. Al Gauw bleek het om een paard te gaan die in de sloot lag. Met behulp van een verreiker hebben wij het paard uit de sloot weten te krijgen.

foto's: Dier vast in sloot


27-5-2017 Berm/ruigte brand Verbindingsweg Wagenborgen

Vanavond werden we opgeroepen voor een melding berm/ruigte brand aan de Verbindingsweg in Wagenborgen. Bij aankomst bleek dat er een aantal coniferen in brand stonden,deze hebben we geblust met een straal HD.

foto's: Brand coniferen

 

5-5-2017 Ongeval aardgas lekkage Scheppersbuurt Termunterzijl

Vanmorgen werden we om half 10 opgeroepen voor een melding gas-/vreemde lucht aan de Scheppersbuurt in Termunterzijl. Ter plaatse zijn er metingen verricht en is Enexis ter plaatse gekomen.

 

29-4-2017 Brand garage Hoofdstraat Nieuwolda

Vanmiddag even naar 14:00 uur gingen onze pager af voor een brand in een garage aan de Hoofdstraat in Nieuwolda, bij aankomst smeulde er nog wat dingen na het afblussen en ventileren konden we terug keren naar de kazerne.

 

26-4-2017 personen vast op hoogte G.Boelmanweg Wagenborgen

Vanavond gingen onze pager voor een persoon op hoogte, achter een boederij zaten 2 mannen vast in een hoogwerker. De brandweer van Delfzijl heeft met een hoogwerker de twee mannen veilig naar beneden gehaald. 

foto's: Personen vast op hoogte

 

25-4-2017 Automatische brandalarm hotel Wagenbergh

Vanmorgen gingen onze pager af voor een Automatische brandalarm bij de Wagenbergh. na een verkenning werd er niks aangetroffen.

Foto's: Automatische brandalarm hotel de Wagenbergh

 

24-4-2017 Brand kleding container Hoofdweg Wagenborgen

Vannacht gingen onze pager voor een containerbrand aan de Hoofdweg in Wageborgen, bij aakomst bleek het om eem kleding container te gaan. met een straal lage druk en het uit elkaar trekken van de kleding hebben we de brand weten te blussen.

 

24-2-2017 Dier in put/kelder opmeedenlaan Meedhuizen

Vanmiddag gingen onze pager voor een dier in put/kelder aan de Opmeedenlaan in Meedhuizen. Bij aankomst bleken er 3 koeien in een put te zitten. We hebben samen met de boer de koeien eruit gehaald.

Foto's: Dier in put/kelder Meedhuizen

 

23-2-2017 Brand Garagebox Familie Bronsweg Wagenborgen

Vanmiddag gingen onze pager voor een garagebrand aan de Familie Bronsweg in Wagenborgen. Bij aankomst was de brand uitslaand. Door het snelle optreden, konden we overslag naar de woning voorkomen. Helaas kan de garage als verloren worden beschouwd.

Foto's Brand garagebox Familie Bronsweg Wagenborgen

 

29-1-2017 Brandgerucht Akeleistraat Wagenborgen

Vanmiddag werden we opgeroepen voor een brandgerucht aan de Akeleistraat in Wagenborgen. Een voorbijganger zag rook onder een carport weg komen, waarna wij werden gealameerd. Na onderzoek bleek dat de bewonder papier aan het verbranden was in een kachel. Kort daarna keerde wij terug naar de kazerne.

Foto's: Brandgerucht Akeleistraat Wagenborgen

 

23-1-2017 Containerbrand De Elzen Wagenborgen

Afgelopen nacht om 03:13 uur gingen onze pagers voor een containerbrand aan De Elzen in Wagenborgen. Op de parkeerplaats stonden twee containers met oud papier in brand. Met een straal hogedruk en schuim hebben wij de brand weten te blussen. 

Foto's:brand papiercontainer                                                                                                                                                                                               

28-12-2016 OMS Brandmelding Menterne in Wagenborgen
Vanmiddag gingen onze piepers voor een OMS Brandmelding bij Menterne in Wagenborgen. In een ruimte van het complex ging het brandalarm af. Na een verkenning werd er niks aangetroffen.


26-12-2016 Buitenbrand Kerkstraat Wagenborgen
In de nacht van eerste op tweede kerstdag gingen onze piepers voor een buitenbrand aan de Kerkstraat in Wagenborgen. Alerte buren ontdekte brand in een coniferenhaag. Met een straal HD hebben wij de brand weten te blussen.
Foto's: Buitenbrand Kerkstraat in Wagenborgen


16-12-2016 Brandgerucht Hoofdweg Wagenborgen

Vrijdagmiddag werden we opgeroepen voor een brandgerucht aan de Hoofdweg in Wagenborgen. Bij een loods werd een sterke brandlucht geroken. Na een verkenning troffen we een rokende vuurton aan. Zonder verrichte zaken keerde we terug naar de kazerne.13-12-2016 Brand industrie/agrarisch bedrijf de Vennen Woldendorp

A
an het einde van de middag zijn we samen met onze collega's van blusgroep Woldendorp en Delfzijl uitgerukt voor een brand in een agrarische loonbedrijf aan de Vennen in Woldendorp. In de werkplaats van het loonbedrijf stond een werkbank in de brand, door een snelle inzet hadden we het vuur snel onder controle. Wegens een beperkte beschikbaarheid aan bluswater werd ook de groot-watertransport opgeroepen, maar werd uiteindelijk niet ingezet. Met een verreiker is een tussenwand in de loods gesloopt om er zeker van te zijn dat de brand volledig geblust is.


11-08-2016 Woningbrand Zandwerf Hellum
Vannacht werden we opgeroepen voor een brandgerucht aan de Veenweg in Siddeburen. Uiteindelijk bleek er een woningbrand te zijn aan de Zandwerf te Hellum. Bij aankomst stond de woning al volledig in brand, waarop werd besloten de woning gecontroleerd te laten uitbranden.
Foto's: 11-08-2016 Woningbrand Zandwerf Hellum


08-08-2016 Dier te water Pastorieweg Noordbroek

Vanavond om kwart over zeven kregen we een melding van een koe te water aan de Pastorieweg te Noordbroek. We gingen samen met brandweer Siddeburen ter plaatse. De eerste poging om het dier te bevrijden mislukte. Hierdoor moest deze eerst weer omhoog worden geholpen. Met vereende krachten werd een tweede poging ondernomen en werd de koe op het droge geholpen.
Foto's: 08-08-2016 Dier te water Pastorieweg Noordbroek


07-08-2016 Buitenbrand Stolderijweg Wagenborgen

Vanavond gingen onze pagers over voor een buitenbrand aan de Stolderijweg. De politie, die ter plaatse was, kreeg de brand niet uit en riep de hulp in van de brandweer. Met een straal hogedruk werd de brand bestreden.
Foto's: 07-08-2016 Buitenbrand Stolderijweg Wagenborgen


29-07-2016
Afsluiting kinderspeelweek
Zoals elk jaar hielpen wij nu ook mee met de afsluiting van de kinderspeelweek. Het winnende team mocht een rondje meerijden met de brandweerauto. Daarna was het natuurlijk tijd voor onze jaarlijkse 'schuimparty'.
Foto's: 29-07-2016 Afsluiting kinderspeelweek


09-07-2016 Afscheid Jacob Nieborg

Vandaag stond brandweer Wagenborgen in het teken van het afscheid van Jacob Nieborg. De collega's gingen met de brandweerwagen bij hem langs en vroegen hem zijn bluspak aan te trekken. Waarschijnlijk was één van de brandweermensen helderziend, want enkele minuten later ging de pieper over voor een caravanbrand aan de Elzen, vlakbij de kazerne. De caravan was vermoedelijk spontaan in de brand gevlogen en het was aan Jacob om zijn laatste brand te gaan blussen. Ter plaatse werd de brand snel en vakkundig geblust onder het toeziend oog van zijn familie, collega's en oud-collega's.

Jacob is ruim 29 jaar in dienst geweest als brandweerman, later bevelvoerder en ploegchef van blusgroep Wagenborgen. De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue, waarbij nog diverse uitrukken, ook uit vervlogen tijden, het revue passeerden.
Foto's: 09-07-2016 Afscheid Jacob Nieborg


09-06-2016 Gaslekkage Zwaagweg Woldendorp

Vandaag gingen de pagers rond half elf over voor een melding ongeval aardgas lekkage aan de Zwaagweg te Woldendorp. Tijdens graafwerkzaamheden werd er een gasleiding geraakt. Ter plaatse werd het lek provisorisch gedicht. Medewerkers van Enexis hebben het lek gerepareerd.
Foto's: 09-06-2016 Gaslekkage Zwaagweg Woldendorp

07-05-2016 Gewestelijke wedstrijden Drachten

Na de derde plaats bij de provinciale wedstrijden (vaardigheidstoetsen) in Finsterwolde, gingen wij door naar de gewestelijke wedstrijden. Deze vonden plaats in Drachten. Ook de damesploeg, die bij de provinciale wedstrijden eerste waren geworden, streden mee in de klasse HD (hogedruk). Uiteindelijk eindigde de wedstrijdploeg van Wagenborgen op de zesde plaats, de damesploeg nam de vijfde plaats in beslag. 


28-04-2016 Boerderijbrand
Hoofdweg Wagenborgen
Vannacht gingen onze pagers over voor een boerderijbrand aan de Hoofdweg in Wagenborgen. De brand woedde in een leegstaande boerderij. Ook de brandweer van Siddeburen en de hoogwerker uit Delfzijl werden gealarmeerd.
Foto's: 28-04-2016 Boerderijbrand Hoofdweg Wagenborgen


13-04-2016 Verkeersongeval Kerkepad Termunten

Vanmiddag om even voor één uur gingen onze pagers over voor een verkeersongeval éénzijdig aan het Kerkepad te Termunten. Een man was met zijn auto door de muur van de garage gereden en kreeg de deuren niet meer open. Met behulp van redgereedschap werd de man uit zijn situatie bevrijd.
Foto's: 13-04-2016 Verkeersongeval Kerkepad Termunten


11-04-2016
Autobrand Trambaan Woldendorp
Vanmorgen werden we om twaalf over zes opgeroepen voor een melding brand wegvervoer aan de Trambaan in Woldendorp. Daar bleek een auto in de brand te staan. Het vuur was snel geblust. Na de nacontrole keerden we weer terug naar de kazerne.
Foto's: 11-04-2016 Autobrand Trambaan Woldendorp


09-04-2016 Brandweerwedstrijden Finsterwolde

Evenals vorige jaren doen we dit jaar weer mee met de brandweerwedstrijden (vaardigheidstoetsen). Deze vonden dit jaar plaats in Finsterwolde. Onze wedstrijdploeg mocht vandaag als eerste aftrappen en om acht uur ging het scenario van start. Ook de dames van onze ploeg deden mee op de HD baan. Brandweer Siddeburen had een tweede team gevormd met alleen brandweervrouwen, waaronder de dames van onze ploeg. 's Avonds was de prijsuitreiking. Ook dit jaar viel de wedstrijdploeg in de prijzen, zij legden beslag op de derde plaats. Een uitstekende prestatie en we willen hen hiermee van harte feliciteren. De damesploeg deed het nog een stapje beter en ging er vandoor met de eerste prijs! Ook zij worden van harte gefeliciteerd. De wedstrijdploeg van Wagenborgen en het damesteam gaan hierdoor beide door naar de volgende ronde. De vindt op 7 mei plaats in Drachten.
Foto's: 09-04-2016 Brandweerwedstrijden Finsterwolde


23-02-2016
Woningbrand Klapsterweg Woldendorp
Vanavond om even voor zes uur kregen we met brandweer Woldendorp een oproep voor een woningbrand aan de Klapsterweg in Woldendorp. Ter plaatse bleek een kussen te branden, deze werd snel door brandweer Woldendorp geblust. Wij hebben de ambulance geassisteerd met het slachtoffer, deze zat in een rolstoel en had rook ingeademd
Y0ZezmY.dpuf
Foto's:
23-02-2016 Woningbrand Klapsterweg Woldendorp


22-02-2016 Containerbrand Fam Bronsweg Wagenborgen

Om 20.38 uur gingen onze pagers over voor een containerbrand aan de Fam. Bronsweg. De brand woedde in een huisvuilcontainer en was inmiddels overgeslagen naar de schutting. Met behulp van een hogedrukstraal werd de brand snel bestreden.
Y0ZezmY.dpuf
Foto's:
22-02-2016 Containerbrand Fam Bronsweg Wagenborgen


31-01-2016 Schuurbrand Damsterweg Siddeburen

Vanavond werden we om 18.26 uur opgeroepen voor middelbrand in Siddeburen. Omwonenden hadden rook uit de schuur zien komen en waarschuwden de brandweer. Omdat er gasflessen in de schuur zouden staan, schaalde de alarmcentrale op naar middelbrand. De brand werd veroorzaakt door een defecte kachel en brandweer Siddeburen had de brand snel onder controle.
0ZezmY.dpuf
Foto's:
31-01-2016 Schuurbrand Damsterweg Siddeburen


30-10-2015 Verkeersongeval Kerkelaan Nieuwolda

Bij een ongeluk op de Kerkelaan in Nieuwolda is vrijdag aan het eind van de middag een bestuurder van een bedrijfsbusje in de sloot beland. Het slachtoffer is door omstanders en de brandweer uit de sloot gehaald, waarna het slachtoffer is behandeld in een ambulance die daarbij hulp kreeg van de bemanning van de traumahelikopter. De VOA van de politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak.
Y0ZezmY.dpuf
Foto's:
30-10-2015 Verkeersongeval Kerkelaan Nieuwolda


03-10-2015
Woningbrand Hoofdweg 't Waar
Even voor twaalven werden we opgeroepen voor een woningbrand aan de Hoofdweg in 't Waar. Bij aankomst was de brand al uitslaand. Er waren geen personen in het huis aanwezig. Wel zat er nog een hond binnen, deze kon op tijd worden gered.

Foto's:
03-10-2015 Woningbrand Hoofdweg 't Waar


01-10-2015 Tractorbrand Westerlaan Meedhuizen
Rond het middaguur werden de brandweerlieden van blusgroep Wagenborgen opgepiept voor een brand in een landbouwvoertuig aan de Westerlaan in Meedhuizen. Tijdens het aanrijden was al een grote zwarte rookwolk zichtbaar, bij aankomst bleek de tractor welke aan de rand van een akker stond niet meer te redden. De brandweerlieden hebben geprobeerd de machine achter de tractor te redden, in hoeverre dat gelukt is moet onderzoek uitwijzen. De tractor moet als verloren worden beschouwd. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Foto's:
01-10-2015 Tractorbrand Westerlaan Meedhuizen


05-09-2015 Proostmeerloop Wagenborgen

Een aantal weken geleden werd er door een aantal leden van de blusgroep geopperd om mee te doen aan de Proostmeerloop in Wagenborgen. Zelfs een aantal partners was bereid om mee te doen. Na een intensieve trainingsperiode verschenen er maar liefst 9 personen van blusgroep Wagenborgen aan de start. Zeven personen voor de 5km en twee voor de 10km. Na de loop werd er een nog minihuldiging gehouden op de kazerne.

Foto's:
05-09-2015 Proostmeerloop Wagenborgen


26-08-2015  Koe te water Fam Bronsweg Wagenborgen

Vanavond kregen we rond negen uur een melding van een koe in de sloot aan de Fam. Bronsweg. Al gauw bleek dat er 15 koeien waren ontsnapt uit een weiland. Hierbij waren er twee koeien in een sloot beland. Met behulp van een manitou werden beide koeien uit de sloot gehaald. Daarna werden ook de overige koeien weer in het weiland gedreven. Met behulp van de warmtebeeldcamera werden de koeien geteld. Na anderhalf uur keerden we terug naar de kazerne.

Foto's:
26-08-2015 Koe in de sloot Fam Bronsweg Wagenborgen


16-07-2015
Autobrand Johannes Kerkhovenpolder Woldendorp
Vanavond werden we om kwart over negen opgeroepen voor een melding brand wegvervoer. In de Johannes Kerkhovenpolder in Woldendorp was een auto in brand geraakt. Bij aankomst stond de auto al volledig in brand. Deze werd bestreden met schuim.

Foto's:
16-07-2015 Autobrand Johannes Kerkhovenpolder Woldendorp


11-07-2015 Ongeval Hoofdweg Wagenborgen

Vandaag gingen om 14.23 uur de pagers over voor een verkeersongeval aan de Hoofdweg. In een onoverzichtelijke bocht waren twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Ter plaatse bleek dat er één persoon gewond was. Deze werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Foto's:
11-07-2015 Ongeval Hoofdweg Wagenborgen


09-07-2015
Gaslekkage De Streep Nieuwolda
Vanmorgen werden we om tien voor acht opgeroepen voor een melding gas-/vreemde lucht. Ter plaatse bleek dat de bewoner vergeten was de gaskraan weer dicht te draaien. De woning werd geventileerd, waarop wij terugkeerden naar de kazerne.

Foto's:
09-07-2015 Gaslekkage De Streep Nieuwolda


04-07-2015 Koelen kippenschuren Hoofdweg Wagenborgen

Vandaag werden we rond één uur opgeroepen voor een melding PRIO 2 Dienstverlening. Door het extreme warme weer waren problemen ontstaan bij een pluimveebedrijf aan de Hoofdweg. De temperatuur was zo hoog opgelopen, dat de ventilatie de warmte niet meer voldoende kon afvoeren. Met behulp van lagedruk stralen en straatwaterkanonnen werden de twee kippenschuren gekoeld.

Foto's:
04-07-2015 Koelen kippenschuren Hoofdweg Wagenborgen


11-04-2015 Wagenborgen opnieuw eerste bij brandweerwedstrijden

Ook dit jaar deed brandweer Wagenborgen weer mee aan de brandweerwedstrijden. De organisatie van de provinciale wedstrijden in Groningen was dit jaar in handen van Wehe den Hoorn.
De scène speelde zich af in een smederij in Eenrum. Daar was brand uitgebroken en werden er twee personen vermist. De inzet gebeurde onder toezicht van de juryleden, die de aanvalsploeg, waterploeg, pompbediende en de bevelvoerder een beoordeling gaven. 's Avonds was de prijsuitreiking en brandweer Wagenborgen mocht met een score van 1373 punten opnieuw de eerste prijs in ontvangst nemen!!

Zoals elk jaar worden er ook individuele prijzen uitgereikt. Zo was er een eerste prijs voor onze bevelvoerder en ook een eerste prijs voor de aanvalsploeg. Wij feliciteren hierbij de wedstrijdploeg met hun uitstekende prestatie!!

Foto's:
11-04-2015 Wagenborgen opnieuw eerste bij brandweerwedstrijden


31-03-2015 Stormschade Hoofdstraat Nieuwolda

Vanmiddag om kwart voor vijf werden we opgeroepen voor stormschade in Nieuwolda. Bij een woning aan de Hoofdstraat dreigde een boom op een woning te vallen. Er werd besloten om uit voorzorg de boom om te leggen. Daarna werd deze in stukken gezaagd. Hierop keerden we terug naar de kazerne.

Foto's:
31-03-2015 Stormschade Hoofdstraat Nieuwolda


30-01-2015 Voertuig in de sloot Hoofdweg West Nieuwolda

Vanavond werden we opgeroepen voor een voertuig in de sloot aan de Hoofdweg West in Nieuwolda. het bleek een droge sloot te zijn. De bestuurder zat bekneld en werd met behulp van het hydraulisch redgereedschap bevrijd en overgedragen aan de ambulance.

Foto's:
30-01-2015 Voertuig in de sloot Hoofdweg West Nieuwolda


27-01-2015 Voertuig te water Rotmerweg Siddeburen + automatisch brandalarm

Vanmorgen werd brandweer Siddeburen opgeroepen voor een auto te water aan de Rotmerweg te Siddeburen. Helaas bleek het op een bepaald stuk op deze weg spiegelglad te zijn, waardoor de brandweerauto van Siddeburen achter de genoemde auto in de sloot gleed. Ook een ambulance die ter plaatse kwam, onderging hetzelfde lot. De ambulancechauffeur bleek bekneld te zitten en daarop werden wij opgeroepen om assistentie te verlenen. De chauffeur werd bevrijd en toen we net ingepakt waren, kregen we via de mobilofoon bericht van een automatisch brandalarm in Siddeburen. Wij zijn hierop ter plaatse gegaan, maar het bleek loos alarm.

Foto's:
27-01-2015 Voertuig te water Rotmerweg Siddeburen + automatisch brandalarm


24-01-2015 Autobrand Hamrikkerweg Nieuw Scheemda

Vannacht mochten we om even na half vier ons bed uit voor een autobrand in Nieuw Scheemda. Aan de Hamrikkerweg stond een personenauto in de brand. De brand werd geblust met een straal hogedruk. Nadat we hadden ingepakt, keerden we weer terug naar de kazerne.

Foto's:
24-01-2015 Autobrand Hamrikkerweg Nieuw Scheemda


21-01-2015 Schoorsteenbrand Zwaagweg Woldendorp

Vanmorgen om half twaalf gingen de pagers over voor een schoorsteenbrand aan de Zwaagweg te Woldendorp. Omdat blusgroep Woldendorp niet op tijd een chauffeur kon krijgen, kwamen wij als eerste ter plaatse. De schoorsteen zat aan de buitenzijde van de woning en er was al rook te zien onder het dak. We hebben nog met een straal hogedruk een binnenaanval proberen te doen, maar al gauw bleek dit niet meer mogelijk te zijn. De brand woedde tussen het oude en het nieuwe dak. Hierdoor konden we helaas niet bij de brandhaard komen en gingen we samen met brandweer Woldendorp over op lagedruk. Helaas was de woning niet meer te redden en brandde het volledig af. Na een paar uur nablussen keerden we weer terug naar de kazerne.

Foto's:
21-01-2015 Schoorsteenbrand Zwaagweg Woldendorp


25-12-2014 Schoorsteenbrand Hamrikkerweg Nieuw Scheemda

Op Eerste Kerstdag om 00.21 uur gingen onze piepers voor een schoorsteenbrand aan de Hamrikkerweg in Nieuw Scheemda. Omwonenden hadden vuur uit de schoorsteen zien komen en de brandweer gebeld. Toen we ter plaatse waren, bleek de kachel volop te branden. Met de warmtebeeldcamera werd de afvoer bekeken. Deze bleek op één plek aardig dicht te zitten, waarop werd besloten de kachel leeg te halen. De kachel mag pas weer worden gebruikt als deze geveegd is.

Foto's:
25-12-2014 Schoorsteenbrand Hamrikkerweg Nieuw Scheemda


21
-10-2014 Woningbrand H Berrelkampstraat Woldendorp
Vanmiddag werden we om even voor vier uur opgeroepen voor middelbrand in een woning. Het betrof brand in een meterkast in een woning aan de H Berrelkampstraat in Woldendorp. De hele woning stond vol rook, waarop de brandweer van Woldendorp vroeg om assistentie. De vuurhaard was snel onder controle, waarna de woning kon worden geventileerd.
Foto's:
21-12-2014 Woningbrand H Berrelkampstraat Woldendorp


20-12-2014 Grote brand loods Handelskade West Delfzijl

Vanmiddag om drie uur gingen onze piepers voor een grote brand in een loods aan de Handelskade West in Delfzijl. Het gebouw bestond uit twee gedeelten, gescheiden door een brandwerende muur. Omdat één loods al volledig in brand stond, werd ingezet op behoud van de tweede loods. Op 21-12 hebben we nog een keer nageblust.

Foto's:
20-12-2014 Grote brand loods Handelskade West Delfzijl


16-10-2014 Verkeersongeval Wagenborgerweg Nieuwolda

Om 20.49 uur werden we opgeroepen voor een eenzijdig ongeval aan de Wagenborgerweg in Nieuwolda. Een personenauto was vanuit de Wagenborgerweg rechtdoor gegaan op de kruising, door een fietsenhok en een hek gereden en tot stilstand gekomen in de schuur van een boerderij. Toen we ter plaatse kwamen, waren de inzittenden inmiddels uit de auto. We hebben de auto verder gecontroleerd op lekkages e.d. en de muur geïnspecteerd. Hierna keerden we terug naar de kazerne. De VOA gaat onderzoek doen naar de toedracht. Een berger zal de auto afslepen en een bouwbedrijf zal de muur gaan stutten.

Foto's:
16-10-2014 Verkeersongeval Wagenborgerweg Nieuwolda


17-08-2014 Brand houtopslag Schaapbulterweg Meedhuizen

Vannacht rond half een gingen de pagers over voor een brand bijgebouw in Meedhuizen. Aan de Schaapbulterweg stond een houtopslag in brand, met kans op overslag naar een tuinhuis. Ter plaatse werd de brand direct bestreden met hogedruk. Toen het vuur goed onder controle was, kwam er een graafmachine ter plaatse om het hout uit elkaar te halen, waardoor er goed kon worden afgeblust.

Foto's:
17-08-2014 Brand houtopslag Schaapbulterweg Meedhuizen


24-05-2014
Vijfde plaats bij brandweerwedstrijden Workum
Omdat we bij de provinciale wedstrijden in Winschoten eerste waren geworden, gingen we door naar de gewestelijke wedstrijden. Deze werden gehouden in het Friese Workum. We waren als laatste aan de beurt. Het scenario speelde zich af in een voormalige supermarkt. Op een bovenverdieping was brand uitgebroken en er werden nog drie personen vermist. Voor het pand was ook nog een ongeval voor het pand gebeurd, waarbij de twee vechtende automobilisten als bliksemafleider dienden. Deze werden ff aangesproken en overgelaten aan de politie die aanrijdende was, waarop zich men weer kon concenteren op de brand. De slachtoffers werden snel gevonden en naar buiten gebracht en overgedragen aan de ambulance. De brand werd geblust en daarna werd het pand geventileerd en verder naverkend. Rond half acht was de prijsuitreiking. De ploeg eindigde op de vijfde plaats, een prima prestatie.

Foto's:
24-05-2014 Brandweerwedstrijden Workum


24-05-2014 Automatisch brandalarm 't Hamrik Nieuwolda

Voordat we naar de brandweerwedstrijden in Workum zouden gaan, gingen de piepers over voor een automatisch brandalarm bij 't Hamrik in Nieuwolda. Ter plaatse bleek er een brandje te zijn geweest in een keukentje. Hierop werd het gebouw verder gecontroleerd en geventileerd. Hierna keerden we terug naar de kazerne.

Foto's:
24-05-2014 Automatisch brandalarm 't Hamrik Nieuwolda


21-05-2014 Automatisch brandalarm Menterne Wagenborgen

Om tien over negen vanavond gingen de pagers over voor een automatisch brandalarm bij Menterne. Ter plaatse werd de verdieping waar het brandalarm ging verkend. Hier werd verder niets aangetroffen, waarop wij terugkeerden naar de kazerne.

Foto's:
21-05-2014 Automatisch brandalarm Menterne Wagenborgen


18-05-2014 Koe
bekneld Meerweg Wagenborgen
Om 02.47 uur kregen we een melding dat er een koe bekneld zat in een stal aan de Meerweg. Hierop kwamen onze 'koeknuffelaars' weer in actie. Het dier werd door hun weer gerust gesteld, zodat de andere ploegleden met behulp van de spreider en de ram het dier konden bevrijden.

Foto's:
18-05-2014 Koe bekneld Meerweg Wagenborgen


10-05-2014 Koe te water Ideweersterweg Meedhuizen

Vanmiddag werden we om even na twaalven opgeroepen voor een koe in de sloot aan de Ideweersterweg te Meedhuizen. Het dier werd door onze 'koeknuffelaars' cq. 'koefluisteraars' gerust gesteld. Door middel van de HV van brw Delfzijl en een heupklem werd het dier weer op het droge geholpen.

Foto's:
10-05-2014 Koe te water Ideweersterweg Meedhuizen